Haku

Punainen kolmio

QR-koodi

Punainen kolmio

Punainen kolmio on kolmiosainen draamasarja, joka yhdistää rakkauden ja politiikan. Se kertoo Suomen tunnetuimman kommunistin, Hertta Kuusisen ja ministeri Yrjö Leinon raastavan rakkaustarinan. Sarja tulkitsee myös Suomen lähihistoriaa ja vastaa kysymykseen: kuinka Suomi vältti ns rauhanomaisen siirtymisen sosialismiin.

Sarja alkaa Moskovasta 1934, kun Hertta saa isältään Otto Wille Kuusiselta käskyn lähteä Suomeen maanalaiseen puoluetyöhön. Hertta tottelee ja jättää poikansa lastenkotiin. Hän luulee viipyvänsä matkalla vain puoli vuotta mutta jää lähes heti kiinni ja saa liki viiden vuoden vankilatuomion.

Vankilasta vapautumisensa jälkeen 1939 Hertta kohtaa Yrjö Leinon, ja he rakastuvat. Heitä yhdistävät aate ja intohimo, Hertta uskoo, vaikka Leino on tukevasti naimisissa. Uusi elämä - niin yksityinen kuin poliittinenkin - avautuu heidän edessään.

Hertta ei palaakaan Moskovaan poikansa luo vaan jää Helsinkiin. Hän on rakastunut eikä ota kuuleviin korviinsa toisten tovereiden epäilyjä Leinon aatteen aitoudesta. Hertta sivuuttaa epäilyt ja haluaa uskoa Leinon vilpittömyyteen.

(Lähde: http://pressi.yle.fi/Pressi/frontpage.jsp;jsessionid=AC0CDFBB325D32885CFB81DBD55864AE?tabid=find [viitattu 18.2.2016]

Tallennettuna: