Haamukirjoittaja (2015)

Tuotanto: 
Maa: 
Suomi

Laji

sarja, tv-tuotanto, fiktio
Genre: 
Tiivistelmä: 

Haamukirjoittaja kertoo kahdesta kolmikymppisestä sisaruksesta, jotka ovat toistensa vastakohtia. Kauniimpi ja menestyneempi elää kaupungissa, kun taas toinen on jämähtänyt peräkammarin tytöksi pikkupaikkakunnalle. Menestyksellä on kuitenkin hintansa, sillä burnout pakottaa pikkusisaren viheltämään pelin poikki.
Heini (Jemina Sillanpää) on kovassa nosteessa oleva helsinkiläinen näyttelijä, joka kuvaa päivisin uutta tv-sarjaa ja tähdittää iltaisin loppuunmyytyä teatterinäytelmää. Voimat eivät kuitenkaan riitä, eikä luuserimaisesta miesystävästäkään (Mikko Kouki) ole apua. Niinpä Heini päättää jättää kaiken kesken ja paeta maaseudun rauhassa sijaitsevaan lapsuudenkotiin. Siellä asuu myös isosisko Rosa (Joanna Haartti), joka on jäänyt loukkuun hoitamaan äitinsä (Pirkko Uitto) apuna perheleipomoa ja sairastelevaa isäänsä (Juhani Mäkelä).
Rosan todellinen intohimo on kirjoittaminen, jota hän opiskelee tutun paikallistoimittajan (Teemu Palosaari) vetämässä luovan kirjoittamisen ryhmässä. Rosalla on jopa valmis romaanikäsikirjoitus, mutta kukaan ei halua kustantaa sitä. Kun Heini palaa kotiin, Rosa saa idean tarjota käsikirjoitusta eteenpäin kuuluisan sisarensa nimissä.

(Lähde: IL 24.10.2015)