Haku

Syksyn sävel -retro

Daa-da daa-da - Syksyn sävel -retro (rinnakkaisnimi)
QR-koodi

Syksyn sävel -retro

Syksyn sävel -retro on viihteellinen dokumenttisarja MTV:n Syksyn sävel -laulukilpailusta. Kilpailu loi 34-vuotisen historiansa aikana legendoja Irwinistä Baddingiin, Vicky Leestä Osuuskaupan Janeen. Kilpailu synnytti lukuisia hittejä kuten Rauli Badding Somerjoen Ja rokki soi, Tapani Kansan Äidin pikku poika ja Pepe Willbergin Aamu.

Ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella käsitellään vuosia 1971-1981. Ohjelmissa esitetään kulta-aikojen kilpailut ja hitit kokonaisuudessaan ja kysytään, mitä kuuluu Syksyn sävelen konkareille. Toisella tuotantokaudella vuorossa on 1980-1990-luku sekä vuodet 2000-2001. 1970-luku oli Syksyn sävelen kiistatonta kulta-aikaa, mutta 80- ja 90-luvuilla kilpailu nosti esiin lukuisia hittejä, joista monien ei edes muisteta olevan kilpailun satoa.

Kaikkiaan sarjaan on haastateltu lähes sataa tähteä. Ohjelmaa maustetaan myös ajankuvasta kertovilla vanhoilla mainoksilla.

Mainos-TV järjesti ensimmäisen Syksyn sävel -kilpailun vuonna 1968. Tarkoituksena oli tarjota ponnahduslauta uusille tuntemattomille artisteille sekä elvyttää suomalaista iskelmätuotantoa. Kilpailu järjestettiin vuosittain aina vuoteen 2001 saakka. Aluksi kilpailu oli avoin kaikille, kunnes vuonna 1987 se muuttui sääntöuudistuksen myötä kutsukilpailuksi. Vuosittain loppukilpailussa kuultiin 10-12-sävelmää.

Tallennettuna: