Haku

Virta

QR-koodi

Virta

Virta on kotimainen dekkarisarja, suomalaisten huippuammattilaisten vastaus Beckin ja Wallanderin heittämään haasteeseen. Sarja käsittelee esikuviensa tavoin tärkeitä yhteiskunnallisia teemoja.

Rikosylikomisario Lasse Virta (Antti Virmavirta) on klassinen dekkarihahmo: karismaattinen, älykäs ja omapäinen. Hän on luonteeltaan yksinäinen susi, työnarkomaani, jonka työn ulkopuoliset tavoitteet ovat enimmäkseen menneisyyttä. Siinä missä Virta keskittyy puhtaasti rikosten ratkaisemiseen, hänen uusi aisaparinsa rikoskomisario Kari Salminen (Petteri Summanen) yrittää panostaa myös yksityiselämäänsä. Salminen on impulsiivinen, ja hän on tottunut haastamaan työkaverinsa – ei välttämättä mikään Virran toivekollega. Tästä huolimatta Virtaa ja Salmista yhdistävät kutsumus poliisintyöhön sekä halu ymmärtää rikollista mieltä ja taistella rikollisuutta vastaan.

12-osainen sarja käsittää yhteensä kuusi tarinaa: Outo hedelmä, Oma huone, Pro Patria, Dragon, Velka ja Kiinatar.

(Lähde: http://arkisto.nelonen.fi/uutiset/viihde/viihde/uusi-kotimainen-dekkarisarja-virta-nelosella-kev%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4?page=1 [viitattu 4.7.2013])

Tallennettuna: