Helppo elämä (2009)

Maa: 
Suomi

Laji

fiktio, sarja, tv-tuotanto
Genre: 
Tiivistelmä: 

Mikkosten perheidylli on kuin pala suomalaista unelmaa, tai siltä ainakin näyttää. Komea omakotitalo sijaitsee arvostetulla alueella. Kiireinen isä Tapio muistaa varata aikaa myös perheelle. Äiti Jaana toimii koti- ja kouluyhdistyksessä. Ja teini-ikäisillä lapsilla on harrastuksia ja kavereita. Mikkoset eroavat normiperheestä kuitenkin yhdellä merkittävällä tavalla.

Tapiolla on ulosotossa yli neljän miljoonan euron takausvelat. Hän ei pysty tarjoamaan perheelleen mukavaa keskiluokkaista elämää työtä tekemällä. Siksi Tapio hankkii elannon huijaamalla, varastamalla ja keinottelemalla.

Helppo elämä on tarina huijarista, joka haaveilee rehellisestä elämästä. Äidistä, joka haluaisi kuulua samaan jengiin naapuruston hienostorouvien kanssa. Ja itsenäistyvistä lapsista, jotka etsivät paikkaansa erikoisen kodin ulkopuolisessa maailmassa.

Vaikka Tapio tekee rahaa epärehellisin keinoin, on hänellä periaatteensa siitä mitä voi tehdä ja mitä ei. Tapio on rikollinen, mutta ei välttämättä sarjan moraalittomin henkilö. Sillä Helpon elämän kuvaamassa maailmassa myös niin sanotut tavalliset ihmiset osaavat käyttää arveluttavia keinoja saadakseen haluamansa. Eikä vähiten Tapion oma vaimo.

Helppo elämä tutkii sitä, kuinka erilaisin moraalikäsityksin varustettuja ihmisiä Suomessa ja samassa naapurustossakin elää. Ja haastaa näiden ironisten ja ristiriitaisten hahmojensa kautta pohtimaan, onko mitään yleistä suomalaista suoraa selkärankaa enää olemassa. (Lähde: https://www.facebook.com/pages/Helppo-El%C3%A4m%C3%A4/179468411081?id=17... [viitattu 11.11.2013])