Tappajan näköinen mies (2010)

Englanninkielinen nimi: 
Look of a Killer
Muut nimet: 
Viktor Kärppä - Tappajan näköinen mies (elokuvatarkastamon nimi)
Ohjaus: 
Maa: 
Suomi

Laji

fiktio, sarja, tv-tuotanto
Genre: 
Tiivistelmä: 

Tappajan näköinen mies on 8-osainen rikossarja, joka kertoo Viktor Kärpästä, suomalaiset sukujuuret omaavasta Sortavalan paluumuuttajasta. Kärppä hoitaa entisten maanmiestensä bisneksiä alkuun, järjestää luvat, toimii tulkkina sekä kielen, että tapojen ja lakien alueilla. Viktor Kärppä ei varasta, ei sotkeennu huumeisiin ja pahoinpiteeleekin vain lievästi. Eikä Viktor tapa, vaikka onkin tappajan näköinen mies. Kärpällä on veli, Aleksei, Sortavalassa asuva äiti sekä eno, jolla on yhteyksiä venäläisiin tiedustelupalveluihin. Kärpän lähipiiriin kuuluu myös atari-poliisi Teppo Korhonen. Kärpän ja Korhosen välistä lujaa ystävyyttä tarvitaan, kun rikolliset Suomesta, Venäjältä ja Virosta yrittävät hoitaa Kärppää häiritsemästä liiketoimiaan.

Kärpän elämään putkahtava Marja Takala sekoittaa ikuisen poikamiehen pään. Kärppä rakastuu, päätyy avioliittoon Marjansa kanssa ja tulee isäksi. Muutos kunnialliseksi rakennusalan yrittäjäksi ja rehelliseksi perheen elättäjäksi ei Kärpän yrityksistä huolimatta tunnu kuitenkaan onnistuvan. Menneisyyden paino on liian suuri.
Suomalaiset sukujuuret omaava Kärppä löytää oman paikkansa Suomesta, mutta joutuu kuitenkin kokemaan ulkopuolisuutta valtakulttuurin keskellä.