Salatut elämät

Maa: 
Suomi

Laji

sarja, tv-tuotanto
Genre: 
Tiivistelmä: 

Salatut elämät on MTV3 kanavan esittämä suomalainen saippuasarja. Sarjan ensimmäinen osa nähtiin tammikuussa 1999. Sarjan konseptin kehitti ohjelman vastaavana tuottajana ja MTV:n draamapäällikkönä työskentelevä Sarita Harma. Sarja on yksi MTV3:n kalleimmista hankkeista urheiluohjelmien rinnalla. Sarjan on väitetty perustuvan australialaisen Neighbours-saippuasarjan ohjelmaformaattiin, mutta sarjan tuottajan mukaan tämä tieto on virheellinen.
Suurin osa sarjan tapahtumista sijoittuu kuvitteelliselle Pihlajakadulle, joka sarjassa sijaitsee Helsingin Ullanlinnassa. Sarjan alkaessa tammikuussa 1999 MTV3 mainosti uutta ohjelmaa lauseella: ”Kuinka hyvin tunnet naapurisi? Mitä naapurisi tietää sinusta? Jokaisella on jokin salaisuus. Unelma. Pelko. Rakkaus. Romanssi. Tragedia."

Salatut elämät on kerännyt paljon huomiota käsitellessään avoimesti monia vaikeita ongelmia, kuten mm. huumeita, alkoholismia, perheväkivaltaa, rasismia, peliriippuvuutta, syömishäiriöitä, narsistista persoonallisuushäiriötä, koulukiusaamista, itsemurhaa jne. Saippuasarjoille ominaiseen tapaan Salatuissa elämissä on käsitelty myös pettämistä ja kolmiodraamoja.
2000-luvun alussa Salatut elämät oli suuressa suosiossa. Sarja nousi heti alkuaikoina katsotuimpien ohjelmien joukkoon.