Haku

Ihmisten puolue

QR-koodi

Ihmisten puolue

Satiirinen televisiosarja pienpuolueesta, joka kokoontuu kerran viikossa käsittelemään ajankohtaisia poliittisia kysymyksiä.

"Suomessa on kymmeniä pienpuolueita, joilla ei ole paikkoja eduskunnassa. Yhteistä näille puolueille on se, että niiden jäsenet ovat menettäneet uskonsa valtapuolueisiin, eivätkä löydä poliittista kotiaan niiden keskenään hyvin samanlaisista ohjelmista. Yksi näistä puolueista on Ihmisten puolue.

Ex-kunnanvaltuutettu Tapani Riihimäen perustama Ihmisten puolue koostuu ajattelevista kansalaisista, jotka ovat kyllästyneet eduskuntapuolueiden näköalattomaan konsensukseen. Puolue kokoontuu kerran viikossa puolueen toimistolla. Kokouksessa käsitellään viikon poliittisia kysymyksiä, ja niistä pyritään muodostamaan yhteinen kanta, joka sitten kirjataan puolueen nettisivuille. Puolueen tähtäin on seuraavissa eduskuntavaaleissa, jossa tavoitteena on yksi kansanedustajan paikka. Koska puolue asettuu oikeisto-vasemmisto -jaottelun yläpuolelle, sen jäsenistö on hyvin kirjavaa. Topi-Petteri Saikkonen on omilla aivoillaan ajatteleva yrittäjä, Hannes Säkkijärvi taas vanhan linjan ay-jyrä, joka on nuoruudessaan uskonut neuvostoliittolaisten sinkkiämpäreiden ylivertaisuuteen. Päivi Teittinen on populismia ujostelematon suoran toiminnan tunneihminen, ja Regina Mälkki on ennen kaikkea perheellisen ihmisen asialla. Puheenjohtaja Riihimäki näkee itsessään Matti Vanhasen kaltaista rauhallista johtajaa, josta kuitenkin tarvittaessa löytyy tietynlaista jämäkkyyttä."

Lähde: http://www.filmiteollisuus.fi/tuotannot/ihmisten-puolue/ [viitattu 4.7.2012]

Tallennettuna: