Haku

Swan kippari Tea Ekengren

QR-koodi

Swan kippari Tea Ekengren

Lehdistötiedote:
Swan kippari Tea Ekengren
- Swan-purjevene Blue Nights MM-kilpailussa Italian Porto Cervossa
Espoolainen Tea Ekengren purjehtii ainoana naisena omistamallaan Blue Nights Swan 45 -veneellä kymmenen henkisen miehistönsä kanssa ympäri Eurooppaa järjestettäviä Swan 45 -luokan kilpailuja. Naispuolisena veneen omistajana ja kipparina hän on poikkeus kansainvälisissä purjehduskilpailuissa. Toista naista kipparina ja omistajana ei veneluokan kilpailuista löydy. Veneiden miehistötkin ovat poikkeuksetta miehistä koottuja.
Swan kippari Tea Ekengren -ohjelmassa seurataan Tean kilpailumatkaa kauden tärkeimpään kilpailuun Swan Gold Cupiin Italian Porto Cervoon syyskuussa 2008. Viikon kilpailun aikana saamme kuulla hänen ja hänen miehistön sekä kanssa kilpailijoiden mietteitä Tean vuonna 2006 aloittamasta poikkeuksellisesta projektista. Samalla kun seuraamme Tean venekunnan pärjäämistä kilpailussa selvitämme kuinka siviilissä EKE-yhtiöiden kehitysjohtajana työskentelevä Tea on päättynyt toteuttamaan yhtä oman elämänsä suurta haastetta ja nousemaan mukaan kansainvälisen purjehduksen huipulle. Edellisessä kilpailussa heinä-elokuun vaihteessa Palma de Majorcalla Tea purjehti Blue Nights Swaninsa kolmannelle sijalle ja yhdeksi Porto Cervon MM-kilpailun ennakkosuosikiksi.
Swan kippari Tea Ekengren -ohjelma tarjoaa purjehtijahenkilökuvan lisäksi poikkeuksellisen matkan Swan-purjeveneiden hienostuneeseen maailmaan. Swan 45-luokan kilpailu purjehditaan Porto Cervossa yksityyppiluokkana yli sadan Swanin joukossa, joista suurimmat ovat lähes 40 metrisiä. Pekka Koskenkylän 1960-luvun puolivälissä perustaman Nautor-veneveistämön lasikuituiset Swan-luksusveneet ovat valloittaneet maailman ja Swan on yksi tunnetuimmista suomalaisista tuotemerkeistä ympäri maailman.

Tallennettuna: