Haku

Longitude

Longitude - pituusaste (suomenkielinen nimi)
QR-koodi

Longitude

1700-luvun alussa merenkäynti oli äärimmäisen vaarallista, koska merellä suunnistamiseen ei ollut olemassa tarkkoja välineitä ja mittoja. Kun brittiläisen imperiumin kuninkaallinen laivasto menettää kokonaisen 2000-päisen miehistön tiheässä sumussa eksyneen laivan haaksirikkouduttua, parlamentti julistaa tarjoavansa mittavan palkkion sille, joka keksisi ratkaisun ongelmaan.
Tiedemiesten etsiessä vastausta tähtitaivaalta kelloseppä John Harrison (Bafta-palkittu Michael Gambon) päättelee ratkaisun löytyvän lähempää maan pintaa, ja ryhtyy kehittämään merillä käytettävää kelloa, kronometria. Harrisonin uraauurtava työ teki mahdolliseksi matkustamisen sellaisena kuin sen nyt tunnemme, mutta keksijä itse maksoi siitä kovan hinnan.
Lähempänä nykyaikaa upseeri ja merenkulun tutkija Rupert Gould (Jeremy Irons) uppoutuu tutkimaan Harrisonin työtä ja jäljittää ja entisöi 200-vuotiaat, maailma muuttaneet kronometrit. Miesten kohtalot linkittyvät toisiinsa vuosisatojen yli historiallisen keksinnön, pituusasteen kautta.

Tallennettuna: