Haku

Kaikki Puumalan puolesta

QR-koodi

Kaikki Puumalan puolesta

10-osainen ohjelmasarja Kaikki Puumalan puolesta näyttää, millaista voimaa voi olla yhteistyössä, kotiseuturakkaudessa ja halussa heittäytyä tekemään jotain, mitä ei aikaisemmin ole tehnyt.

Puumala on Etelä-Savon vesireittien solmukohta. Komea silta ja kaunis satama ovat tuoneet lisänimen "Saimaan Gibraltar". Mikkelin ja Imatran välimaastoon sijoittuva saaristokunta sijaitsee kuitenkin vilkkaimman tieverkoston ulkopuolella eikä sinne ihan helposti eksytä. 2000-luvulla Puumalalle on käynyt kuten monelle muullekin pienelle kunnalle; väestö vähenee ja vanhenee.

Huonot uutiset eivät lopu tähän; vuonna 2006 Puumala joutui 13 muun kunnan kanssa taloudellisissa vaikeuksissa olevien kuntien kriisilistalle. Kuntaliitos uhkaa Puumalaa mikäli taloutta ei saada kuntoon.

Kaikkien huonojen uutisten ja numeroiden alta löytyy ihmisiä jotka rakastavat paikkakuntaansa ja ovat valmiita tekemään sen eteen paljonkin. Miehiä jotka haluavat näyttää, että Puumalassa voi tehdä muutakin kuin itkeä menneiden perään. Miehiä jotka uskovat kulttuurin ja yhteistyön voimaan.

Ohjelmasarjassa ryhmä puumalalaisia miehiä luo kahdessatoista viikossa teatteriesityksen Kom-teatterin lavalle. Voiko ryhmä aktiivisia miehiä ja teatteriprojekti muuttaa Puumalan kurssin?

Kaksi miestä, Pasi Partanen ja Harri Kautonen, saavat tehtäväkseen koota puumalalaisista miehistä ryhmän, joka kesän aikana valmistaa teatteri-esityksen. Ensi-ilta on Helsingin Kom-teatterissa heinäkuun lopussa.

Miesten missio on herättää kylä unestaan ja löytää yhteisöön uusi tekemisen meininki. Yhteisenä innoittajana on halu asua paikkakunnalla ja tehdä töitä sen säilymisen, viriiliyden ja paremman tulevaisuuden eteen.

Työssä kohti päämääräänsä miehiä auttaa teatteriohjaaja Minna Nurmelin, joukko alan ammattilaisia sekä Puumalan asukkaat.

Kesän aikana saamme seurata miesjoukon harjoittelua kohti päämääräänsä. Kahdentoista viikon harjoittelun jälkeen on aika matkata pääkaupunkiin kohtaamaan totuuden hetki; ensi-ilta!

Oli show sitten hyvä tai huono, menestys tai floppi, ryhmä on onnistunut kulkemaan pitkän yhteisen matkan, puhaltamaan yhteishenkeä Puumalaan ja voittamaan itsensä monta kertaa.

Tavoitteena on, että kesän jälkeen Puumalasta kuullaan muutakin kuin huonoja uutisia, että Puumala muuttuu paikaksi, jonne jokaisella suomalaisella on syytä piipahtaa kerran jos toisenkin ja jonka esimerkki saa kenties samankaltaisissa oloissa viruvien paikkakuntien asukit miettimään, mitä hyvää voi itse tehdä kotiseudulleen?

Kaikki Puumalan puolesta on tarina tavallisista suomalaisista miehistä, heidän rohkeudestaan ja halustaan kääntää oman kotipaikan kurssi nousuun.

(Lähde: http://yle.fi/vintti/ohjelmat.yle.fi/kaikki_puumalan_puolesta/ohjelma.html [viitattu 10.2.2014])

Tallennettuna: