Valkoisen Vallan Verkko (2006)

Suomenkielinen nimi: 
Valkoisen Vallan Verkko

Laji

dokumentti
Genre: 
Tiivistelmä: 

Valkoisen vallan verkko (White Terror) kertoo maailmanlaajuisesta uusnatsien verkostosta ja sen johtajista.
Viiden viime vuoden aikana uusnatsiaktivistien keskuudessa kaikkialla maailmassa on tapahtunut sukupolvenvaihdos.
Millaiset ihmiset liikettä nykyisin johtavat?
Sukupolvenvaihdoksen myötä menneisyyteen tuijottavien natsien tilalle on tullut uusi ja kouluttautunut ryhmä natsijohtajia.
Ulkopuolisen voi olla hankalaa tunnistaa heitä - he ovat luonteeltaan ja toimintatavoiltaan kansainvälisiä ja levittävät ideologiaansa perustamalla musiikkiklubeja, kustantamoja, internet-sivustoja ja levy-yhtiöitä. Euroopassa uusnatsien toiminnan keskukseksi on kehittynyt Ruotsi ja tätä nykyä Venäjä.
Yhdysvalloissa taas hyvinkin erilaiset rasistiset järjestöt ovat yhdistäneet voimiaan - nykyisin monet niistä pyrkivät yhteistyöhön eurooppalaisten aateveljiensä kanssa. Hurjimmissa suunnitelmissaan järjestöt miettivät valkoisen rodun kotimaan perustamista jonnekin Venäjälle.
Sveitsiläisen Daniel Schweizerin dokumentti seuraa uusnatseja ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa ja yrittää löytää vastauksen siihen, minkälaiset ihmiset valkoista valtaa vaativat.
Elokuvan punaisena lankana natsien etsinnässä toimii viranomaisten kieltämä uusnatsivideo Sotakirjeenvaihtaja (Kriegsberichter 5) - jonka keskeisiin tekijöihin kuuluu Ruotsissa nykyisin vaikuttava, suomalaissyntyinen "Jäsä".