Haku

Kaksi kanaa

Two Chickens (englanninkielinen nimi)
QR-koodi

Kaksi kanaa

Kaksi kanaa on syntynyt jätemateriaalille. Jatkaa pyrkimyksiä löytää maalauksellinen ilmaisu, joka vapaasti saa muotonsa kuvatusta filmimateriaalista. Liike ja muoto, toteutus, on näin maalauksellinen ja filmillinen, sillä raja on kadonnut. Maalatun filmin väriteho kasvaa moninkertaiseksi elokuvaprojektorin valokeilassa. Pulppuilevan ilmaisullinen kokeiluelokuva.

-----

Kaksi kanaa esittelee hysteerisen kuvakavalkadin naisvartalon paljasta pintaa, vaivautuneita koekuvauksia, voileipäkeksejä, leijailevan höyhenen sekä ylitsepursuavan annoksen maalia ja väriä. Ruutsalo manipuloi salamanno-peasti vaihtuvia pohjakuvia intuitiivisen kiihkon vallassa. Ääniraidalla kuultava Otto Donnerin hienostunut nauhakollaasi on eräs suomalaisen elokuvamusiikin unohdetuista huippuhetkistä. Kaksi kanaa on elokuvallista action paintingia.

Kaksi kanaa on elokuvallista action-paintingia. Teos esittelee hysteerisen kuvakavalkadin naisvartalon paljasta pintaa, vaivautuneita koekuvauksia, voileipäkeksejä, leijailevan höyhenen sekä ylitsepursuavan annoksen maalia ja väriä. Ruutsalo manipuloi salamannopeasti vaihtuvia pohjakuvia intuitiivisen kiihkon vallassa. Ääniraidalla kuultava Otto Donnerin hienostunut nauhakollaasi on eräs suomalaisen elokuvamusiikin unohdetuista huippuhetkistä.

Tallennettuna: