X (2001)

Maa: 
Suomi

Laji

lyhyt
fiktio
Genre: 
Tiivistelmä: 

Ankarasti Science Fiction henkisen jouluelokuvan keskeisessä, elleivät peräti messiaanisessa osassa ovat kännykät, tekstiviestit ja GSM-linkkitornit. Mikä rooli on Firmalla ja sen markkinointiverkostolla, sen päättäköön katsoja hiljaa sisimmässään.

Moderni aviopari Päivi (Elina Stirkkinen) ja Jouni (Simo Routarinne) kärsivät lapsettomuudesta. Erilaisia fyysisiä ja metafyysisiä taikakeinoja harjoitetaan ongelman ratkaisemiseksi. Kun perheystävä Maiju (Outi Mäenpää) on tullut raskaaksi epämääräisissä olosuhteissa, myös Päivi intoutuu jäljittämään sieniä, jotka olettaa Maijun raskauden alkuvoimaksi. Maijun lapsen isästä on täysi epäselvyys, myös asianomaisilla itsellään. Neitseellinen raskaus näyttää nyt hämmästyttävän ilmeiseltä.

Kolme Tietäjää (Sari Havas, Sari Siikander ja Kari-Pekka Toivonen) johdattaa pariskuntaa maagisen sienimetsän keskellä. Kun GSM-verkko alkaa osoittaa itsenäisen toiminnan merkkejä, he tulevat kokemaan sellaista, jota ei ole nähty, mutta josta on puhuttu ja kirjoitettu jo kaksituhatta vuotta.
Lopulta tämänkin kaiken taustalla häärii Korkeampi Voima.