Rannikolta rannikolle (1967)

Ruotsinkielinen nimi: 
Från kust till kust
Ohjaus: 
Maa: 
Suomi

Laji

dokumentti, sarja, tv-tuotanto
Genre: 
Tiivistelmä: 

Elokuvasarja rannikoiltamme pitäjän leveydeltä rantaa kulkien ja meren saaristoja vaeltaen. Kameraryhmä kertoo kalastajista, rannikon asukkaista, luonnosta ja elämästä meren vaikutuspiirissä.
(Lähde: MTV:n ohjelmistokartat 1962-1969)

Rannikolta rannikolle on MTV:n kymmenosainen filmisarja, jossa esitellään Suomen rannikkoa, kyliä ja kaupunkeja. Sarja on vesireittiversio MTV:n kuuluisasta filmisarjasta Nelostie, jossa dokumentoitiin elämää nelostien varrella pohjoisesta etelään.
Myös Rannikolta rannikolle alkaa pohjoisesta: sarjassa lähdetään Torniosta veneellä kulkemaan rannikkoa pitkin kohti etelää. "Tapaamme tullimiehiä ja muutamia pohjoisen lukuisista työttömistä - käymme Krunnien luonnonsuojelualueella seuraamassa jänisten elävänä pyyntiä ja tutustumme Hailuodon jäkäläteollisuuteen", kerrottiin Antenni-lehden ohjelmatiedoissa, kun sarja alkoi 22.1.1967.
"Maanviljelijän ongelmat soiden ja maan laadun suhteen tulevat myös esille - sekä lopuksi Vartin mummun sykähdyttävä kertomus."
Ohjelma esitettiin sunnuntai-iltaisin kerran kuussa. Johdattelijoina eli juontajina eri paikkakunnilla toimivat mm. Pentti Sepänmaa, Markus Similä ja Simo Pasanen.
(Lähde: http://yle.fi/vintti/yle.fi/muistikuvaputki/muistikuvaputki/rouvaruutu/r... [viitattu 3.1.2017])