Pahasta perheestä Prinsessaan, Veskusta Veijareihin

Suomen kansallisfilmografia -työryhmä on kuluneen vuoden aikana käsitellyt vuoden 2010 elokuvat. Suomen kansallisfilmografiaan (SKF) lukeutuvia elokuvia ilmestyi vuonna 2010 yhteensä 24, neljä enemmän kuin edellisenä vuonna. Elokuvista yhdeksän on dokumenttielokuvia ja 15 fiktioelokuvia. Yksi elokuvista, Taulukauppiaat, on lyhyt fiktioelokuva.

Filmografisessa työssä elokuvien nimi-, tekijä- ja tuotantotiedot täydennetään, samoin levitys-, festivaali- ja ulkomaanmyyntitiedot. Lisäksi elokuvien sisältö kuvaillaan sisältöselosteen, tiivistelmän, asiasanoituksen ja lajityypityksen avulla. Työryhmä tekee myös selosteen elokuvan tekoon liittyvistä taustoista ja tuotannon vaiheista sekä koosteen sen saamista kritiikeistä lehdistössä.

Suomen kansallisfilmografian tiedot löytyvät Kansallisen audiovisuaalisen instituutin tietokannasta, jonka julkisia tietoja voi tarkastella Elonetissä. Ensi vuonna 2016 SKF-työryhmän käsittelyyn tulevat vuonna 2011 teatteriensi-iltansa saaneet pitkät kotimaiset elokuvat.

Vuoden 2010 kotimaiset elokuvat

Tutustu SKF-elokuvan määritelmään