Juoppohullun päiväkirjasta Metsän tarinaan, Sinivalkoisesta valheesta Puhdistukseen

Suomen kansallisfilmografia -työryhmä on menneen vuoden aikana käsitellyt vuoden 2012 elokuvat. Suomen kansallisfilmografiaan (SKF) lukeutuvia elokuvia ilmestyi vuonna 2012 yhteensä 37, kahdeksan enemmän kuin edellisenä vuonna. Elokuvista kymmenen on dokumenttielokuvia ja 27 fiktioelokuvia. Animaatioelokuvia on yksi.

Filmografisessa työssä elokuvien nimi-, näyttelijä-, tekijä- ja tuotantotiedot täydennetään, samoin menetellään levitys-, festivaali- ja ulkomaanmyyntitietojen kanssa. Lisäksi elokuvien sisältö kuvaillaan sisältöselosteen, tiivistelmän, asiasanoituksen ja lajityypityksen avulla. Työryhmä tekee myös selosteen elokuvan tekoon liittyvistä taustoista ja tuotannon vaiheista sekä koosteen sen saamista kritiikeistä lehdistössä.

Suomen kansallisfilmografian tiedot löytyvät Kansallisen audiovisuaalisen instituutin tietokannasta, jonka julkisia tietoja voi tarkastella Elonetissä. Parhaillaan SKF-työryhmän käsittelyssä ovat vuonna 2013 teatteriensi-iltansa saaneet pitkät kotimaiset elokuvat.

Vuoden 2012 kotimaiset elokuvat

Tutustu SKF-elokuvan määritelmään