Haku

Ce que mes yeux ont vu

Maalaukseen kadonnut nainen (suomenkielinen nimi)
Kvinnan som föesvann i målningen (ruotsinkielinen nimi)
What My Eyes Have Seen (englanninkielinen nimi)
The Vanishing Point (englanninkielinen nimi)
QR-koodi

Ce que mes yeux ont vu

Maalaukseen kadonnut nainen on tarina Jean Antoine Watteaun (1684-1721) maalausten mysteereihin hukuttautuvasta opiskelijasta, trilleri salatusta elämästä ja kätketyistä tunteista, sekä lumoavan elegantti kuvaus Pariisin (taide)historiasta.

Elokuvan maalaukseen katoava nainen on taideopiskelija Lucie (häikäisevä Sylvie Testud; mm. Nöyrin palvelijanne, Pariisin varpunen), joka on vakuuttunut sitä että Watteaun maalauksista löytyy avain taiteilijan salattuun rakkaustarinaan. Lucie lähestyy maalauksia samaan tapaan kuin murhapaikkaa tutkiva etsivä – varmana siitä, että johtolankojen on löydyttävä, kun vain tutkii riittävän tarkasti.

Ohjaaja Laurent de Bartillat´n mukaan ”Watteau on täydellinen mysteerimaalari. Omituinen taiteilija oli salamyhkäinen ja epäsosiaalinen, hänellä oli tapana kadota ympäri Pariisia sijainneisiin ateljeihinsa, ja hänestä tiedetään hyvin vähän.” Bartillat käyttää Watteaun maalauksia kiehtovina portteina toisiin todellisuuksiin. Luovuus kuohuu pinnan alla kuin alati virtaava joki. Ja uskokaa tai älkää, myös Pariisin katukivien alla virtaa joki, pitkään katseilta kätketty Bievre.

Tallennettuna: