Haku

Kaze no tani no Naushika

Tuulen laakson Nausicaä (suomenkielinen nimi)
Nausicaä av Vindens dal (ruotsinkielinen nimi)
Nausicaä of the Valley of the Winds (englanninkielinen nimi)
Nausicaä of the Valley of Wind (englanninkielinen nimi)
Vindens krigare (ruotsinkielinen nimi Ruotsissa)
Warriors of the Wind (muu nimi)
Nausicaä (muu nimi)
Nausicaa of the Valley of the Wind (muu nimi)
QR-koodi

Kaze no tani no Naushika

Nausicaä oli kaiken alku. Hayao Miyazaki pohjasi elokuvan omaan sarjakuva-saagaansa. Siitä tuli menestys, ja suosion rohkaisemana perustettiin Studio Ghibli.

Tuulen Laaksossa elää prinsessa Nausicaän kansa, joka tekee parhaansa selviytyäkseen Seitsemän Päivän Tulen jälkeisessä maailmassa. Merituulet suojelevat laaksoa, ja pitävät Saastemeren myrkyt toistaiseksi poissa. Saastemeri syö yhä uusia maita. Tolmekialaiset ja pejiteläiset ajautuvat pelon ja ahneuden ajamana sotaan surkeasti pärjäävän planeetan herruudesta. Tuho uhkaa Tuulen Laaksoa. Nausicaän apuna ovat soturi Yupa ja sodan turhuuden oivaltava Pejiten prinssi Asbel. Miyazakin ällistyttävät merenalaiset visiot, monenmoiset lentolaitteet ja toinen toistaan vaikuttavammat hyönteispedot luovat kokonaisen ja ehjän maailman.

"Nausicaä ei kaipaa taisteluun vihollisen kanssa, mutta hän ymmärtää kohtalonsa ja kantaa vastuun valinnoistaan. Hän on loppuun saakka se, joka haluaa elää harmoniassa muiden sekä maailmansa kanssa” – Hayao Miyazaki

Tallennettuna: