DOCFILM Helsinki – Kävelyretki kaupungin muistiin

Elävien kuvien Helsinki täyttää pian 110 vuotta. Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kävelyreitti pääkaupungin ydinkeskustaan avaa dokumenttielokuvan kronikoivia, nostalgisia ja humoristisia näkökulmia Helsinkiin harvinaisten filmikatkelmien muodossa.

DOCFILM Helsinki – Kävelyretki kaupungin muistiin on osa Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) vahvaa dokumenttielokuvasyksyä. Lokakuun 7. päivä ilmestyvä, Jari Sedergrenin ja Ilkka Kippolan teos Dokumentin utopiat. Suomalaisen dokumentti- ja lyhytelokuvan historia 1944-1989 (SKS/KAVI) on läpileikkaus elokuvallisen kulttuurimme viidestä vuosikymmenestä. Reilu kuukausi myöhemmin, 18. marraskuuta, avautuu Helsingin kaupungintalon Virka Galleriassa (Sofiankatu 1) näyttely DOCFILM Helsinki – Matka kaupungin muistiin. KAVIn kävelyreitti starttaa aivan kaupungintalon kupeesta, Kauppatorilta, edeten Esplanadilta kohti Mannerheimintietä ja Rautatieasemaa palatakseen takaisin Senaatintorin tuntumaan.

Reitti on toteutettu yhdessä tamperelaisen ohjelmistoyritys Citynomadin kanssa.

Saat DOCFILM Helsinki Kävelyretken mukaan kännykkääsi tai tablettiisi. Helpointa on kävellä Nomadi-sovelluksen seurassa! Reitti soveltuu Nomadin kautta katseltavaksi Android, Jolla, iOS ja Windows 8 Phone -laitteille. Kirjoita app.citynomadi.fi mobiiliselaimeesi ja pääset lataamaan suoraan maksuttoman Nomadin itsellesi. Ollessasi Helsingissä löydät DOCFILM Helsinki - Kävelyretken Tässä ja nyt -reiteiltä ja muuten saat sen esille suurennuslasi-ikonin kautta. Mikäli lataat reitin mobiililaitteesi muistiin, niin et ole riippuvainen mobiilidatasta! Oma sijaintisi näkyy kartalla ja löydät DOCFILM Helsinki - Kävelyretken kohteet helposti. Klikkaa kohdetta ja uppoudu historiaan! Kartalle voi lähettää myös selfien kohteissa, klikkaa Nomadin yläkulman puhekuplaa ja osallistu!